kevättä olohuoneeseen

Moi ja ihanaa alkanutta maaliskuuta kaikille!

Kuten jo viime postauksessa mainitsin, kevät tekee kovasti tuloaan. Ei kylläkään vielä kovin korkeilla lämpötiloilla vaikka aurinko on meitä monena päivänä hellinyt. Pikemminkin kevät näkyy ainakin itsessä haluna uudistaa ja tuunata, kirkkautta, värejä, kukkia... 
Olen jo viime syksystä asti halunnut maalata olohuoneen beigen seinän. Maalasin sen beigeksi pari vuotta sitten muuttaessamme asuntoon ja olen tykännyt siitä kovasti. Mutta aikansa kutakin ja viime syksynä alkoi tosissaan kuikuilla ajatus seinän maalaamisesta ja olohuoneen piristämisestä. Väriä mietin pitkään, olisiko se vain valkoinen vai peräti jokin repäisevä väri vai kenties jokin upea tumma... Mutta päädyimme samaan sävyyn muiden seinien kanssa, ettei tulisi hirveä sekamelska. Maalina toimi Tikkurilan Joker, himmeä sisäseinämaali. Maali on hajuton ja vähäpäästöinen ja sillä on myös sekä Joutsenmerkki että EU-ympäristömerkki. Sävynä meillä on F309 nimeltään Gardenia. 

Olemme etsineet jo pitkään uutta kirjahyllyä. Kirjahyllyissä tuntuu olevan vain tänä päivänä se ongelma, että ne tehdään kaikelle muulle paitsi itse kirjoille. Hyllyjen välikorkeus on valtava, samoin hyllyn syvyys. Meille kirjoja on kertynyt iso määrä (niitä on ollut muinoin ainakin tuplamäärä nykyiseen, pakko on ollut karsia) ja mielestäni niitä kuuluu säilyttää paikassa, jossa ne pysyvät hyvinä ja löytyvät helposti. 
Nykyiset kirjahyllyt saimme ystävältäni muuton yhteydessä ja ne vetävätkin kiitettävän määrän kirjoja. Hyllyt ovat Ikean Hemnes- sarjaa, mutta kyseistä hyllymallia ei taida enää saada. Mutta myös näissäkin kirjahyllyissä tila alkoi loppua kesken. Aluksi päätimme rakentaa itse koko kirjahyllyn, mutta sitten keksin, että entä jos vain lisäämme nykyisiin hyllyihin hyllylevyjä ja maalaamme kirjahyllyt valkoisiksi. Pakko sanoa, että lopputulokseen olen ihan supertyytyväinen, vaikka välistä meinasi hermo mennä kirjahyllyjen maalauksen kanssa, tuntui että puu olisi vetänyt vaikka kuinka monta kerrosta maalia. Onneksi selvittiin vain kolmella :)


Tästä siis lähdettiin. Beige seinä toimi loistavasti tumman laminaatin kanssa ja vähensi voimakasta kontrastia. Mutta kuten kirjahyllyistä huomaa, hyllyjen mitoitus on vähän hassu, etenkin kun molemmissa hyllyissä yhdet hyllyt ovat kiinteät eikä niitä voi liikuttaa.


Löysin Ikeasta muutama viikko sitten uutuutena Oddveig-verhot. Ensimmäinen huomio oli, että onpa rumat! Mutta aikani siinä verho-osastolla pyörittyäni palasin uudestaan katsastamaan verhoja ja kas, jotenkin tykästyin niihin. Ne lähtivät samantein matkaan ja tykästyin niihin vielä enemmän kotona. Hieno löytö!


Tästä kuvasta huomaa ehkä parhaiten, mikä inspiroi muuttamaan värimaailmaa raikkaammaksi ja vaaleammaksi. Isot kirjahyllyt luovat paljon varjoja ja välistä tunnelma olohuoneessa oli ehkä aavistuksen tunkkainen.


Hain Biltemasta lisähyllylevyjä hintaan 7,99€ kpl ja hyllynkannattimia hintaan 1,99€/10kpl. Hyllylevyt ovat käsittelemätöntä mäntyä.


Ihanan valoisaa! Tässä vaiheessa seinä on valmis kahden maalauskerran jälkeen. Kirjahyllyt on maalattu Tikkurilan Helmi- kalustemaalilla kolmeen kertaan. Muutama kohta olisi ehkä vaatinut neljännenkin kerroksen, mutta sen voi lisätä myöhemminkin :)


Tadaa! Tuntui että huone olisi avartunut suuresti ja valon määrä tuplaantunut... Tai ehkä sattui vain auringonpaiste kuvaushetkelle :) Rakastan uutta ilmettä hurjasti ja etenkin kirjahyllyt onnistuivat hyvin. Porasin uusille hyllylevyille uudet paikat ja mittasin hyllyjen korkeuden niin, että ei jäisi hirveästi hukkatilaa.



Tämän ihanan pienen pöydän äiti löysi kerran roskiksesta. Hän ei sille paikkaa kuitenkaan löytänyt ja pöytä päätyi varastoon. Ihastuin pöytään heti kun näin sen, mutta vasta nyt se löysi oman paikan kirjahyllyjen vierestä. Haluaisin ripustaa taulun pöydän yläpuolelle, mutta en osaa päättää kumpi noista kahdesta olisi parempi, joten nyt ne molemmat saavat hetken koristaa seinää :)

Ihanaa viikonlopun odotusta!

Kommentit

  1. Moi Tytti,

    Olen lukenut blogiasi ja pidän sisustusmaustasi kovasti. Sinulla on ilmeisesti ollut Tikkurilan Gardenia sävyä seinillä. Olen itse miettinyt samaa sävyä makuuhuoneen seinälle. Haluaisin kysyä sinulta, nyt parin vuoden jälkeen oletko edelleen tyytyväinen Gardenia sävyn valintaan tai oletko alkanut miettiä jotain muuta? Terveisin Juho

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Juho ja pahoittelut erittäin viivästyneestä vastauksesta. Blogin pitäminen on jäänyt lähes täysin taka-alalle, mutta mieluusti vastaan kysymykseesi vaikka vastaus tulee vasta nyt. Olen ollut todella tyytyväinen Tikkurilan Gardenia-sävyyn. Suurimmassa osassa asuntoa sävy on ollut jo viisi vuotta eikä se vieläkään kyllästytä :) Sävy on pehmeän ja lämpimän kermainen, mutta kuitenkin kauniin vaalea. Suosittelen! Mukavaa talvenjatkoa sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit