olohuoneen syysilme

Nyt sen tuntee varmasti, että syksy on tullut. Ilmat ovat viilentyneet ja päivät lyhentyneet. Viimeistään nyt onkin hyvä hetki etsiä kätköistä tuikkuja, lyhtyjä ja valoketjuja ja saada upeita tunnelmavalaistuksia pimeneviin iltoihin.
Meillä myös kesäsisustus olohuoneessa sai väistyä (niin raastavaa kuin se olikin :)) ja tilalle tuli tummempia sävyjä ja enemmän voimakkaampia kontrasteja. Selkeys ja yksinkertaisuus jatkui myös kesän sisustuksesta. En hirveästi pidä ylimääräisestä tavarasta ja yritänkin välttää niiden ostoa. Vaikka varasto kertookin toista ;)

Mutta enemmittä puheitta, tältä näyttää meidän syysilme olohuoneessa:




Varmasti moni bongaa ensimmäisenä Ikean Lack-pöydän, joka on myös löytänyt tiensä meille. Pöytää on tuunattu moneen otteeseen, tällä hetkellä siinä on valkoinen puukuvio kontaktimuovi. Rakastan sohvatyynyjä, niitä tulee kerättyä välillä liikaakin. Mielestäni niillä saa helposti persoonallisen näköistä eivätkä ne usein edes rasita lompakkoa.
Musta sohvatyyny on Ikeasta, samoin valkoinen, joka on ommeltu itse Ikean kankaasta.
Keltaiset tyynyt ovat H&M Homen kesäalennusmyynnistä ja norsutyyny kirppikseltä. Jalkalamppu on ostettu vuosia sitten Ikeasta äidille ja viime talvena löysi kodin meiltä. Ruskeat verhot ovat myöskin Ikeasta, mustista verhoista ei ole tietoa, ne ovat jo vuosia vanhat, mutta luultavasti myöskin Ikeasta tai Anttilasta.
Tauluja on tulossa (luultavasti) jossain vaiheessa lisää, en vain halunnut kiireessä laittaa mitään seinälle. Norsutaulu on Clas Ohlsonista pari vuotta sitten ostettu ja kultaiset kehykset tämän syksyn Ikean uutuusmallistosta. Ne taisivatkin olla kallein investointi tässä sisustuksessa :) Kuparitarjotin on myös vuoden tai pari vanha, ostettu Plantagenin alekorista.




Välistä tätä herraa on vaikea saada pysymään paikoillaan, etenkin jos ei satu olemaan namia mukana.




Ihastuimme tähän leopardi-tapettiin, kun etsimme muuttoremontin alla jotain erikoista tapettia. Entiset asukkaat olivat jättäneet siihen kauniin, vaaleanvihreän ornamenttitapetin, mutta se ei ollut yhtään meidän tyylinen. Halusimme siihen jonkin katseenvangitsijan, mutta ei mitään liian hyökkäävää. Niinpä päädyimme tähän ja edelleen näin parin vuoden jälkeen pidän siitä edelleen hyvin paljon.

Ja kyllä, Ikean kalusteet jatkuvat. Pöytä on Bjursta- ja tuolit Norrnäs-sarjaa. Pöytä on ollut meillä nyt kolmisen vuotta ja on jokapäiväisessä käytössä eikä siinä juurikaan näy jälkiä. 




Tämä pieni tuikkukippo on ostettu vuosia sitten Tigerista ja se on kulkeutunut meille mökiltä. Se on todella nätti ja siinä on jotain ihanan rauhoittavaa. 




Sohvan vastainen seinä on maalattu beigeksi, koska emme halunneet, että kaikki seinät ovat asunnossa valkoisia. Seinä pehmentääkin kivasti olohuonetta ja sopii hyvin tumman lattian kanssa. Tv-taso ostettiin viime talvena, kun aikaisempi oli ihan liian iso tuohon kohtaan. Vanha saikin uuden kodin Torin kautta ja me tämä Ikeasta.
Valaisin on Ikeasta, ostettu monta vuotta sitten, hyvin kestää nämä paperivalaisimet :)

Paljon on kierrätettyä, vanhaa, mutta myös jonkin verran uutta. Mielestäni sisustamiseen ei tarvitse käyttää joka kerta suurta budjettia, että saa viihtyisää ja oman näköistä. Tähänkin sisustukseen meni uusiin juttuihin alle 20 euroa! Säästyi rahaa tuleviin kevään sohvatyynyihin ;)

Mahtavaa viikkoa kaikille!









Kommentit

Suositut tekstit