Lack hack

Ihanaa päivää kaikille!

Marraskuu koputtelee jo ovella ja huomiseksi onkin luvattu syksyn ensimmäiset lumet. Ilmat ovat selkeästi kylmentyneet ja vaatekerroksia saakin olla jo reippaasti, kun lenkkeillään Toivon kanssa. Illat onkin ihana viettää käpertyen vilttien alle sohvalle ja katsoa Netflixiä :)

Olen jo pidemmän aikaa halunnut rahin olkkariin, mutta yhdessä sohvapöydän kanssa se ei toimisi. Ja huomasimme, ettemme tarvitse sohvapöytää mihinkään. Emme pidä siinä naposteltavia Toivon takia emmekä samasta syystä kynttilöitäkään. Ainoastaan jalkoja, ironista kylläkin :) Pöytä on Ikean Lack-sarjaa ja aluksi pöytä olikin kiva lisä olkkariin, mutta ajan mittaan siitä on tullut vain valitsimen säilytyspaikka.

Joten pöytä sai lähteä...Tavallaan. Koska olen intohimoinen tuunailija, päätin tehdä pöydästä meille uuden rahin. Lähdimme käymään mökillä tässä eräänä viikonloppuna ja nappasin pöydän matkaan. Siellä sahattiin pöydän jalat suunnilleen puolesta välistä. Hauska yllätys oli se, että jalat ovat täysin ontot sisältä. Ainakin helpotti sahausta :)

Tarvitsin tietysti pehmusteen rahille ja mökillä lojuikin ylimääräisenä täysin käyttökelpoinen pala vaahtomuovia, joten nappasin sen matkaan. Pala oli suorakaiteen muotoinen, joten piti vähän askarrella, jotta sen sai istumaan neliön malliseen pöytään.




Liimasin vaahtomuovin palat ensin toisiinsa ja sen jälkeen pöytään. Vaahtomuovin päälle laitoin vielä vanhan huovan ja naputin sen kiinni pienillä nauloilla.




Mietin, ostanko rahille kokonaan uuden kankaan vai hyödynnänkö jotain vanhaa. Päädyin käyttämään vanhaa verhoa, Ikean Lenda-sarjan harmaata verhoa. Kyseiset verhot ovat olleet meillä joskus parvekkeella ja ovat hieman auringon haalistamat. Ne tuskin ikkunaan enään päätyvät, joten ne sopivat hienosti tuuunausprojekteihin. Mittasin ja ompelin päällisen ja siitä tulikin varsin passeli. Kangas on puuvillaa ja helposti irrotettavissa, joten sen saa myös helposti heitettyä pesuun.

Tässä valmis lopputulos:





Kommentit

Suositut tekstit