Joulun odotusta

Se aika vuodesta on täällä taas. Nimittäin joulu. Tai runsas viikko on vielä aattoon, mutta joulun tunnelmasta olemme saaneet nauttia jo lokakuusta lähtien, kun kauppoihin ilmestyivät joulukoristeet, kalenterit, lahjapaperit jne. Itse en ole vielä lahjaostoksilla käynyt, ainoastaan nauttinut tunnelmasta kahviloissa :) 




Säiden osalta joulukuu on ollut erittäinkin vaihtelevaa, on tullut vettä, räntää ja lunta sekä jopa pari kaunista poutaista hetkeäkin. Sitäkin suuremmalla syyllä on ollut ihana laittaa joulutunnelmaa sisällä; on valoja, kynttilöitä ja vähän väliä soi joululauluja. Haettiin myös meidän tekokuusi varastosta. Juha kun on allerginen, niin ei voi oikeata kuusta edes harkita. Mutta kyllä nuo tekokuusetkin saa todella näyttäviksi koristeilla ja valoilla. Löysin sattumalta Citymarketista kauniita uusia koristeita ja ne koristavat nyt meidän kuusta.


Tänä vuonna lähdemme joulun viettoon Juhan perheen luokse Keski-Pohjanmaalle, jonne kokoontuu noin viisitoista ihmistä, kaksi koiraa ja yksi kissa. Se, miten kaikki mahdumme yhteen osoitteeseen, onkin ihan toinen juttu :) Sitä ennen fiilistellään vielä kotosalla ennen kuin lomat alkavat.




Edelliset kuukaudet ovat olleet hurjan kiireisiä ja työn ja koulun ohella on välillä tuntunut, että tunnit vuorokaudessa loppuvat kesken. Syksy on ollut pitkä, eikä tämä jatkuva pimeys helpota asiaa. Onneksi edessä on muutaman viikon loma, jolloin tarkoitus on relata, syödä hyvin, nauttia olosta ja käydä Toivon kanssa pitkillä lenkeillä (jos ei tule kaatamalla vettä ;)). Tammikuun lopussa on myös viikonloppureissu Edinburghiin, jota en millään jaksa odottaa. Olisi ehkä ollut parempi lähteä jonnekin etelään nauttimaan valosta ja auringosta, mutta koska Edinburgh on vienyt sydämeni täysin (kuten voit lukea täältä), lyhyt viikonloppureissu sinne näin arjen keskelle on täydellinen piristys :)

Ihanaa torstaita kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit