tulppaaneista

Hyvää huomenta!

Edellisestä kirjoituksesta on ehtinyt tovi vierähtää. Tammikuu hurahti nopeasti ohi työn ja koulun merkeissä. Ehtipä kunnon flunssa myös iskeä meikäläiseen ja kauan odotettu miniloma Edinburghissa jouduttiin perumaan :( Se kyllä masensi oloa entisestään, mutta terveydellä on turha lähteä leikkimään. Mieluummin sitä matkustaa terveenä, kun kohteesta pystyy nauttimaan eikä tarvitse makaa hotellihuoneessa kuumeessa. Eli uutta reissua vain suunnittelemaan!

Helmikuu alkaa olemaan myös voiton puolella ja vaikka ulkona jylläävät lähes 20 asteen pakkaset, kevättä alkaa selkeästi olemaan ilmassa, ainakin itsellä. Kotona olen jo pikkuhiljaa muuttanut ilmettä keveämmäksi ja raikkaammaksi ja kevään edetessä muutos tulee varmasti vain kasvamaan :)

Tammikuussa alkoi myös tulppaanikausi ja mitä väriloistoa kaupan kukkalaarit tarjoavat! Kausi päättyy pääsisäiseen, joten hyvin on vielä aikaa nauttia tulppaaneista. Itse ostan paljon tulppaaneita, sillä ne ovat helppohoitoisia, mutta näyttäviä kukkia ja kestävät kauniina noin viikon. 

En ole mikään viherpeukalo, mutta olen muutaman hyvän vinkin oppinut tulppaaneista. Kaupassa kannattaa valita nupussa oleva kimppu. Kotiin päästyä kannattaa kukista leikata pari senttiä varresta pois ja antaa seistä vedessä puolesta tunnista tuntiin omassa muovikääreessään. Maljakon vesi kannattaa vaihtaa pari kertaa viikossa ja samalla leikkaa kukille uudet imupinnat. Näin kukat pysyvät kauniina pidempään.







Ihanaa perjantaita kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit