matonkuteista koristeeksi

Aurinkoista lauantai-iltaa!

Tänään oli tämän kevään viimeinen koulupäivä. Nyt meillä on parin kuukauden tauko ja elokuussa jatketaan hommia. Aika tuskin tulee pitkäksi, sillä koulutehtäviä on tauosta huolimatta paljon, kotona on koko ajan jotain pientä tai isoa tehtävää, ensi kuussa odottaa parin viikon matka Kaliforniaan sekä Juhan siskon häät Kokkolassa.

Tällä viikolla piti viimeistellä koulutehtäviä tätä viimeistä kertaa varten, mutta tietysti piti tehdä vähän muutakin kuin pelkästään koulutehtäviä :) Kuten tämä pienen valkoisen maton lyhentäminen, joka on ollut työlistalla jo kuukausia.




Matto on ollut kaapissa jo pidemmän aikaa mentyään pilalle pesukoneessa. Molemmista päistä lähtivät kuteet purkautumaan ja se oli aika karun näköinen. Myös Toivo oli ehtinyt käydä syömässä osan loimilangoista. En kuitenkaan viitsinyt heittää sitä pois, sillä näin kierrättäjänä tiesin, että sitä saa vielä lyhennettyä ja tuunattua. 







Toivo tuli avuksi ja aloitettiin työ purkamalla rispaantuneet kuteet pois kerros kerrokselta. Toivo huolehti toisesta päädystä ja itse toisesta :) 




Kun olimme saaneet rispaantuneet osat pois, solmin hapsut uudestaan tasaisin välein.
Kuteita jäi hirveästi yli ja sainkin loistoidean mihin niitä voi hyödyntää. Parvekkeen betoniseinä ammotti tyhjyyttään, kun en ollut vielä keksinyt sinne sopivaa seinäkoristetta. Seinällä oli vain kaamea teline, joka pitäisi siistiä ja ruostejäljet putsata.




Koristeen teossa kului vain hetki eikä rahaakaan kulunut ja puutikkukin löytyi äidin kätköistä. Siitä tuli tosi hauska ja jotenkin rosoinen. En tiedä, viekö se huomiota pois karusta telineestä vai korostaako se sitä, mutta ei sen väliä, koriste on ainakin hurjan kiva!




Ja matto löysi myös uuden paikkansa parvekkeelta.



Ihanaa illanjatkoa :)

Kommentit

Suositut tekstit