usa roadtrip 2018 osa 3

Moikka!

Meidän matkakertomuksen viimeinen osa siis edessä. 

Perjantaiaamuna aikaisin hyppäsimme jälleen auton kyytiin ja suuntasimme jälleen Pacific Coast Highwaylle ja kohti Los Angelesia. Sää vaihteli kauniista aurinkoisesta pilviseen, mutta maisemat olivat kyllä jälleen täysin kohdillaan.









Saavuimme Los Angelesiin myöhään yöllä. Hotelli löytyi suht helposti, joten ei muuta kuin pehkuihin, sillä seuraavaksi aamupäiväksi oltiin varattu liput Warner Brosille.

























Warner Brosilta olisi voinut hyvin tehdä ihan oman postauksensa, niin paljon siellä oli nähtävää ja koettavaa. Jos Losiin eksyy, niin tätä paikkaa ei kannata jättää välistä. Studioilla olisi voinut viettää enemmänkin aikaa, mutta aikamme kierreltyä ja käytyä tietenkin lahjatavarapuodissa, jatkettiin matkaa. Ajeltiin ympäriinsä mm. Mulholland Drivella sekä Venice Beachillä.











Seuraavana päivänä lähdettiin taas aamusta liikenteeseen ja ensimmäisenä kohteena oli La Brean tervahaudat. Tällä kertaa ei menty museoon sisälle, ihasteltiin vain monista elokuvistakin tuttuja mammuttipatsaita. Jos olisi ollut enemmän aikaa, oltaisiin ehdottomasti käyty sisällä museossakin. Sieltä jatkettiin Luonnonhistorialliseen museoon katsastamaan dinosaurusten luita. Voin kyllä suositella paikkaa, tosi mahtavasti oli järjestetty dinosaurus-aiheiset näyttelyt, kannattaa käydä.







Dinosaurusten luota jatkettiin matkaa kohti Walk of Famea. Väkeä riitti kadulla yllin kyllin, mutta saatiin kuvattua monet betoniin ikuistetut käden-ja jalanjäljet kiinalaisen teatterin edustalla. Marilyn Monroen kuolemasta tuli juuri tuona päivänä kuluneeksi 56 vuotta ja jotkut olivatkin tuoneet paikalle sekä Marilynin tähdelle kukkia.








Illan päätteeksi ajeltiin vielä Mulholland Driveä pitkin näköalapaikalle juuri auringonlaskun aikaan ja oli kyllä jälleen ihan huippumaisemat. Oikealla alhaalla näkyy Konserttisali Hollywood Bowl, joka oli vetänyt tuvan täyteen ja aiheuttikin liikennejärjestelyjä.



Viimeisenä päivänä päätettiin ajaa Palm Beachiin ja käydä vierailulla entisellä valtamerialus Queen Maryllä. Vierailu olikin ihan huippu, otettiin kaksi opastettua kierrosta, Haunted Encounters ja Glory Days. Kannattaa ehdottomasti ottaa noita opastettuja kierroksia, niistä saa paljon tietoa ja pääsee käymään paikoissa, joissa ei välttämättä muuten pääse. Laiva oli kerrassaan upea ja oli mahtavaa nähdä, kuinka hyvin se on säilynyt yli 80 vuotta.












Laivalta jatkettiin kohti Malibua ja käytiin kävelemässä vielä Malibu Pierin laiturilla. Aurinko oli juuri laskemassa ja oli jotenkin todella kaunis tunnelma. Käytiin vielä ajelemassa Santa Monica Pierillä, mutta väkimäärä oli ihan huikea, joten päätettiin vain jatkaa ajelua ja ihastella maisemia. 







Oli aivan mieletön reissu, ehdottomasti olisi mahtava päästä matkaan uudestaan. Etenkin Las Vegas kolahti, vaikka en uhkapeluri olekaan :) Paikan rento ilmapiiri ja omituinen sekoitus ylellisyyttä ja vanhanaikaisuutta yhdistettynä valomereen ja huikeisiin rakennuksiin... Sitä ei kyllä monesta paikasta löydä :)

Nyt tuli laitettua tämän reissun muistot talteen, ensi kerralla taas sisustusasiaa :)

Kommentit

Suositut tekstit