kirja-arvostelu: my not so perfect life

Varoitus: Tämä teksti sisältää juonipaljastuksia.

Myönnän heti tähän alkuun, että ostan paljon kirjoja. Mutta kukkaroni onneksi suurin osa kirjoista löytyy kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista. Ostan jonkin verran kirjoja myös netistä, etenkin niitä, joita on odottanut kauan ja joita ei Suomessa kirjakauppojen hyllyillä juurikaan näe.

Tykkään lukea kirjoja englannin kielellä ja Kierrätyskeskuksissa niitä on yleensä aika hyvin myynnissä ja hintakin on yleensä 50 sentistä muutamaan euroon. Tämä Sophie Kinsellan pokkari löytyi Koivukylän Kierrätyskeskuksesta hurjaan 50 sentin hintaan. 






Juoni:

Katie Brennerilla on unelmatyö ja upea asunto Lontoossa. Tai niin hän antaa Instagramissa ymmärtää. Oikeasti hänellä on surkea työ, kamala pomo ja hän asuu pienessä kimppakämpässä kahden muun kanssa. Ainoa valopilkku on Alex, joka ilmestyy yllättäen hänen elämäänsä. Mutta kuka Alex oikeasti on ja onko hän valmis suhteeseen?

Kun Katie saa potkut eikä uutta työpaikkaa löydy, hänen täytyy muuttaa kotiin Somersetin maaseudulle. Siellä riittääkin työtä, kun hänen isänsä ja äitipuolensa ovat päättäneet laittaa pystyyn luksustelttailu-yrityksen.

Kun Katien entinen pomo Demeter ilmestyy yllättäen perheineen lomalle, Katie päättää antaa naiselle ansionsa mukaan. Mutta onko Demeterin oma elämä ruusuilla tanssimista? Katien pitää päättää, kostaako hän pomolleen vai yrittääkö saada työnsä ja unelmansa Lontoossa takaisin.

Sophie Kinsellan kirjat ovat täydellistä luettavaa silloin, kun haluaa rentoutua jonkin kepeän, romanttisen ja mukaansatempaavan tarinan mukana. Luin kirjan nopeasti, tapahtumat vain imaisivat mukaansa ja halusin tietää, kuinka Katielle käy. Vaikka tämän genren lukijat varmasti tietävät, että kaikki kääntyy lopulta hyvin ja paha saa palkkansa.
Tykkäsin myös siitä, että Alexista ei oltu tehty mitään täydellistä miestä, vaan että hänellä oli myös omat ongelmansa ja että hän teki myös virheitä. Katiestä oli puolestaan tehty tarpeeksi vahva, että hän tiesi, mitä halusi ja oli valmis tekemään töitä sen eteen.

Pidin kirjassa erityisesti siitä, kuinka itsekin Instagramin käyttäjänä tiedän, kuinka tärkeää on saada se täydellisen kuvan tuntu, huolimatta siitä, mitä kuvan takana piilee. Ja miten todellisuus on helppo piilottaa täydelliseltä tuntuvan Instagram- kuvan taakse. 

Kirja on kelpo lukukokemus, suosittelen!

Kommentit

Suositut tekstit